مدرسه مطلوب آرمانی است که تمام عوامل اجرایی و آموزشی هر مدرسه جهت دست یافتن به آن برنامه ریزی و فعالیت می کنند.اما مدرسه مطلوب یا موفق چه مدرسه ای است ؟ ویژگیها ومشخصات آن چیست ؟ چگونه می توان مدرسه ای را به مدرسه مطلوب تبدیل کرد؟
از دیدگاه افراد گوناگون هم چون صاحب نظران تعلیم و تربیت ،مدیران مدارس ، معلمان ،دانش آموزان ویژگیهای مدارس مطلوب متفاوت است ،تغییرات سریع و پرشتابی که در حوزه های مختلف نظام آموزشی روی می دهد نیز باعث می گردد مشخصات مدرسه مطلوب در طول زمان کامل تر گردد.
موانع و مشکلات مدیریت کلاس:
در مدیریت کلاس با شرایط اقلیمی، جغرافیایی و شرایط کمی و کیفی واستانداردهای متفاوت و ضوابط موجود و جو کلاس، موانع و مشکلات مدیریتیمختلفی در کلاس ایجاد میشود. البته ابتدا باید تعریف روشن از موانع و مشکلاتمدیریت کلاس داشته باشیم. منظور ما از مشکلات مدیریتی هرگونه موقعیتی است کهمحیط یادگیری را مختل میکند و یا موجب حواسپرتی دانشآموزان و یا معلممیشود.
پیشنهاداتی به معلمان برای اثر بخشی و کارایی بیشتر در کلاس درس
هر معلمی با بالا رفتن تجربه اش پی خواهد برد که باید به برخی کارهای ضروری در کلاس درس توجه نماید ، بعضی اعمال را نباید انجام دهد، و خود را در کلاس برای دقایقی به جای شاگردان فرض نماید . تجربه نشان داده معلمانی که در کلاس درس فعالیت و تحرک بیشتری داشته ، به شغل خود علاقه و عشق می ورزند ، هدف های متنوعی دارند ، درگیری ها و جنگ اعصاب کمتری داشته باشند ، دیر تر از دیگران فرسوده و شکسته خواهند شد و همیشه به عنوان فردی شاداب و با نشاط و موفق در شغل خود نزد دیگران شناخته شده اند . در زیر به صورت خلاصه ، کارهایی که معمولا" در کلاس درس باعث حلب توجه دانش آموزان ، علاقمندی به درس و معلم و نشاط آنان میشود و برگفته از تجارب شخصی است ، ذکر می گردد .
با شنیدن نام " برنامه " یا " طرح درس " یا " طرحی برای مدیریت کلاس" ، اذهان به سراغ چندین صفحه کاغذ می رود که در آن با دقیقه و ثانیه ، ریز فعالیتها نوشته شده و به عبارتی ، معلم را در چهار چوب مقرراتی ، محصور می کند ، (و به این دلیل خیلی ها حتی در مورد آن هم صحبت نمی کنند) اما مقصود از داشتن برنامه ، الزاما" با ثبت آن ( و چیزی شبیه به طرح درس معرفی شده در کتب روش تدریس ) ، یکسان نیست . موارد زیر در دوره ابتدایی تا دبیرستان اعمال شده است و تاثیرات شگرفی بر دانش آموزان داشته است :
علل بدخطــــی و راهکـــارهای رفـــع بدخطـــی
در مطلبی که در پی میآید، آموزگاری توصیههایی را برای واداشتن دانشآموزان از بدخطی و تشویق آنان به خوشخطی عرضه میکند. مخاطب برخی از این توصیهها آموزگاران و والدین و برخی دیگر خود دانشآموزان است. پرورش قابلیت خوشنویسی در بچهها میتواند امتیازی چشمگیر در بزرگسالی برای آنان به همراه داشته باشد. هر چه باشد، خوشخطی از جمله صفاتی است که همواره مورد توجه بسیاری قرار میگیرد
همکاران محترم شاغل درهنرستان های کاردانش می توانند جهت دریافت فایل استاندارهای رشته های مهارتی جهاد کشاورزی به ادامه مطلب مراجعه فرمایند
همکاران محترم شاغل درهنرستان های کاردانش می توانند جهت دریافت فایل استاندارهای مهارت رشته های شاخه کاردانش به ادامه مطلب مراجعه فرمایند
عوامل مؤثر در انتخاب رشته تحصیلی و شغل
باید توجه داشت دانشآموزان قبولی پایه ی اول نظری وارد مرحله انتخاب رشته شده که این انتخاب، نقش سازندهای درزندگی فردی واجتماعی وشغلی آینده آنها ایفا می کند.
1 . مدیریت ، هنر انجام دادن کار به وسیله دیگران است . 2 . فراهم کردن محیط مناسب برای رضایت افراد است. 3 . یعنی کار کردن با مردم ( هماهنگی داشتن ) . 4 . مدیریت میان مردم بودن ( عضویت داشتن ) ؛ یعنی برای مردم بودن ( خادم آن ها ) ؛ یعنی به خاطر خدا ( هدف الهی داشتن ) .
در این میان می توان به مدیریت علمی که بنیانگذار آن تیلور است اشاره داشت که در رابطه باافزایش کارایی و طراحی شغل و وظیفه است و همچنین مدیریت اداری که رابطه ای با مباحث سازمانی دارد و دید کلی در مورد ساختار وظایف سازمان است که بنیانگذار آنهنری فایول است . در کل در رابطه با مدیریت می توان از واژه خلاصه شده ی POSDCORBاستفاده کرد که اگر آن را باز کنیم شامل :
planning برنامه ریزی _
organization = سازماندهی _
staffing = کارگزینی _
desaiding = تصمیم گیری _
coordinating = هماهنگی _
reporting = گزارش دهی _
budjeting = بودجه بندی .
مدیریت آموزشی: جریان اجتماعی است که با کمک مهارت های علمی _ فنی _ هنری ، نیروی انسانی و مادی را سازماندهی میکند .
هدف مدیریت آموزشی: - 1 ایجاد روابط انسانی مطلوب و احترام متقابل بین مدیر و اعضاء سازمان تربیتی است . 2 _ کمک به اصلاح جریان تعلیم و تربیت است . 3 _ ایجاد فرصت - ابتکار - خلاقیت برای رشد افراد و اعضای سازمان است.