موادی از آیین نامه آموزشی در خصوص انضباط در مدارس روزانه
1- در هر نوبت ( مدارس روزانه ) و نیمسال ( مدارس بزرگسال ) سال تحصیلی به هر دانش آموز بر اساس رعایت موازین اسلامی ، رفتار ، اخلاق ، رعایت اصول بهداشت و نظافت شخصی ، وضعیت حضور و غیاب ، رعایت مقررات واحد آموزشی و ... از سوی معلمان و مربیان و با رعایت آیین نامه انضباطی توسط مدیر و معاونان واحد آموزشی یک نمره انضباط تعیین و در برگ ریزنمرات مربوط ثبت و با امضاء مدیر تسلیم دفتر واحد آموزشی می شود.
موادی از آیین نامه اجرایی در خصوص انضباط در مدارس روزانه
2 - ترغیب و تشویق:
ماده 71- مدیرمدرسه باید برای ترغیبدانشآموزان به انجام صحیح وظایف خویشبرنامههایی را تهیه و باتأیید شورای مدرسه اجرا کند.
تحلیل اس دبلیو او تیSWOT
چگونه از تحلیل SWOT استفاده کنیم؟
روش اس دبلیو اُتی که در فارسی با نام تحلیل سوات هم شناخته میشود یکی از ابزارهای برنامه ریزی استراتژیک است که برای ارزیابی وضعیت داخلی و خارجی یک سازمان استفاده می شود. اس دبلیواُتی در انگلیسی حروف اول کلمات قوت (Strength)، ضعف (Weakness)، فرصت (Opportunity) و تهدید(Threat) است. از این روش علاوه بر برنامه ریزی استراتژیک بطور کلی در تحلیل وضعیت سازمانها استفاده می شود.در واقع تحلیل SWOT را باید ابزاری کارآمد برای شناسایی شرایط محیطی و توانایی درونی سازمان بدانیم، پایه و اساس این ابزار کارآمد در مدیریت استراتژیک است. این تحلیل را علاوه بر SWOT در برخی متون به صورت TOWS نیز آوردهاند.
برنامه ریزی راهبردی SWOT
دربرنامهریزی راهبردی، به ترتیب چشم انداز(Vision)، رسالت(Mission)، اهداف(Objectives)، راهبردها(Strategies)، عناوین برنامهها (Projects) و فعالیتها(Activities) برای سازمان یا تشکل مورد نظر تعریف میگردد. چشم انداز و رسالت بر مبنای نظر بالاترین مرجع تصمیم گیر (که میتوان اساسنامه مصوب مجمع عمومی در نظر گرفت) تعیین میشود. اهداف نیز بر اساس رسالت تعیین شده مشخص میشود. درواقع رسالت یا ماموریت، وظایف کلی و دور نمای فعالیتهای تشکل را مشخص میکند و اهداف، مسیرهای رسیدن به این رسالت میباشد. برای تعیین راهبردها، ابتدا نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدهابا نگاهی به فضای داخلی و عوامل بیرونی بررسی میشود .
هر راهبرد در زیر مجموعه یکی از اهداف، روش رسیدن به هدف را مشخص میسازد. شناسایی ذینفعهای درونی و بیرونی نیز به شناسایی عوامل کمک مینماید. پس از آن برای رسیدن به هر راهبرد، برنامههایی مشخص میشود که لازم است زمانبندی و بودجه گذاری آنها نیز انجام شود.
راهبرد Sا:این راهبرد میتواند یک حالت همافزایی در سازمان ایجاد کند. هر شرکتی مایل است در این موقعیت قرار داشته باشد تا بتواند با بهرهگیری از توانمندیها، استفاده از فرصتها را به حداکثر برساند. (گردهماییها و ارائه تجارب موفق، همچنین طراحی دورههای آموزشی مانند مدیریت دانش، سازمانهای یادگیرنده و غیره میتواند در این زمینه سودمند باشد.)
نقاط قوت:
· سازمان شما چه مزیت هایی دارد؟
· چه چیزی را بهتر از بقیه انجام می دهید؟
· چه کارهای منحصر بفردی می توانید انجام دهید که از توان دیگران خارج است؟
· مردم نقاط قوت شما را چگونه ارزیابی می کنند؟
· چه عواملی در بازار کار شما تاثیر گذار است؟
به نقاط قوت خود هم از لحاظ دید درونی و هم از لحاظ بازار کار توجه ویژه ای داشته باشید. وقتی به نقاط قوت خود فکر می کنید، درباره ی ارتباط آن ها با رقیبان خود فکر کنید. برای مثال اگر رقیبانتان در قسمت تولید یک مجموعه از کیفیت بالایی برخوردارند، بنابراین کیفیت بالا یک امتیاز منحصر بفرد محسوب نمی شود.
راهبرد W: هدف دومین راهبرد، کاهش نقاط ضعف و افزایش فرصتهاست. گاه شرکتها به دلیل برخورداری از ضعفهای اساسی، امکان استفاده از فرصتهای به دست آمده را ندارند، لذا طراحی دورههای آموزشی به منظور از بین بردن نقاط ضعف میتواند شرکت را در استفاده از فرصتها توانمند کند.
نقاط ضعف:
· چه چیزی را می توانید بهبود دهید؟
· از چه چیزی باید اجتناب کنید؟
· مردم در عملکرد شما چه چیزی را نقطه ضعف می پندارند؟
· چه عواملی باعث کاهش فروش شما می شود؟
در همین قسمت نیز اساس درونی و بیرونی مدنظر می باشد. آیا مردم در شما نقطه ضعف هایی را می بینند که شما نمی بینید؟ آیا رقیبان شما عملکردی بهتر از شما دارند؟
بهتر است به مسائل با دید واقع بینانه ای بنگریم.
راهبرد o: این راهبرد براساس توانمندی شرکت در مقابل تهدیدات بنا شدهاست و هدف آن افزایش توانمندیهای موجود و کاهش تهدیدات با طراحی دورههای آموزشی است.
فرصت ها:
· چه فرصت هایی را می توانید به دست آورید؟
· با چه روندهای جالبی آشنا هستید؟
فرصت ها از راه های متعددی حاصل می شوند، مثل:
· تغییرات فناوری و بازاری در مقیاس های متفاوت
· تغییرات سیاستمندانه مربوط به زمینه ی خودتان
· تغییرات در رفتار های اجتماعی، نمایه های مردم و سبک زندگی و...
· اتفاقات روزمره
برای ارتقای فرصت هایتان باید با نگاه کردن به جواب "نقاط قوت" فرصت های خود را افزایش دهید، همچنین با تحلیل نقاط ضعف خود و کاهش آن ها باعث افزایش سطح فرصت های خود باشد.
راهبرد T: هدف این راهبرد، کاهش نقاط ضعف و تهدیدات تا حد امکان است. شرکتی که در معرض ورشکستگی قرار دارد میتواند با برگزاری دورههایی مانند مدیریت راهبردی و ... از راهبردهای گوناگونی مانند انحلال، ادغام و تلاش برای بقا استفاده کند.
تهدید ها :
· با چه موانعی روبرو هستید؟
· رقیبانتان چه کارهایی را انجام می دهند؟
· آیا کیفیت کارها، خصوصیات شغلی، محصولات و یا خدمات در حال تغییر می باشد؟
· آیا تغییرات فناوری موقعیت شما را تهدید می کند؟
· آیا مشکلات نقدی فراوانی دارید؟
· آیا واقعا ضعف هایتان تاثیرات بسزایی در کسب و کارتان ایجاد می کند؟
با پاسخ دادن به قسمت فرصت ها و ترس ها، مطمئن خواهید بود که تا چه مقدار به عوامل بیرونی تسلط دارید.
راهکارهای ایمنی جهت کاهش سوانح و افزایش بهره وری در محیط کار
مقدمه
یکی از مواردی که باید در هر سازمانی لحاظ شود بهداشت و ایمنی کارکنان آن سازمان است . حوادث در محیط کار علاوه بر خسارات مادی هر ساله باعث مرگ و از کار افتادگی عده زیادی از کارکنان می شود . طبق آمارهای موجود تلفات ناشی از حوادث صنعتی از سال 1900 تا کنون بیشتر از تلفات جنگ و سایر بلایای طبیعی بوده است . تدارک محیط سالم و ایمن کار یک فرایند دو طرفه است اول ، استانداردهای قراردادی دولتی باید دقیقاً درک ، اجرا ، هدایت شوند . دوم ، کارفرمایان و کارکنان باید در طراحی ، استقرار ، و اجرای برنامه های بهداشت و ایمنی به طور دائم با یکدیگر همکاری داشته باشند .
شعر مشاغل (قسمت اول)
ادامه شعر مشاغل)قسمت دوم)
پیام های هفته مشاغل
هفته معرفی مشاغل انتخاب مسیر آینده
انتخاب رشته ی تحصیلی اولین
و انتخاب شغل دومین
انتخاب سرنوشت ساز هر فرد است .
اشتغال اساسی ترین رکن زندگی است و پیشرفت هر جامعه به نحوه ی اشتغال افراد بستگی دارد .
خودشناسی کلید برنامه ریزی شغلی و تصمیم گیری های آگاهانه در مورد انتخاب شغل است .
شغل متناسب با توجه به توانائی های فردی و اجتماعی به زندگی انسان آرامش می دهد .
با انتخاب صحیح شغل آینده ای مناسب برای خود فراهم نماییم .
انتخاب شغل همان انتخاب سبک زندگی است پس برای چگونه زیستن خود تصمیم منطقی بگیر .
انتخاب رشته تحصیلی و شغل مناسب باعث سلامتی روان و افزایش کارآیی فرد می شود .
شغل خوب و متناسب با شخصیت انسان صیقل دهنده ی روح انسان است .
اگر ندانید که کجا می روید هر راهی شما را با خود خواهد برد .
فقط وقتی باید از آینده غافل شدکه آینده ای وجود نداشته باشد .
شناخت + علاقه + رضایت سه عامل اصلی در ساختن آینده روشن تحصیلی شما می باشد
مهمترین عامل در ایجاد علاقه به یک رشته ، شناختی است که شما قبل از ورود به آن رشته به دست می آورید .
علاقه شما( با کسب شناخت و آگاهی ) به رشته تحصیلی باعث موفقیت شما در تحصیل و شغل آینده می شود .
تأمین درآمد خویش و دست نیاز به سوی کسی دراز نکردن خود مایه عزت و سربلندی است
هفتة معرفی مشاغل
هفتة معرفی مشاغل، که هر ساله در هفتة اول اردیبهشت ماه در مدارس برگزار می گردد، فرصت مغتنمی است تا دانش آموزان دوره های مختلف تحصیلی بامشاغل گوناگون و لزوم آنها در جامعه آشنا شوند.
آشنایی با مشاغل مختلف این امکان را به دانش آموزان می دهد تا متناسب بااستعداد،توانایی،رغبت ،هوش وعلائق خود نسبت به انتخاب رشتة تحصیلی مناسب که منجر به انتخاب شغل مورد علاقة آنها می شود ، اقدام نمایند.
هوش
تعریف هوش: از هوش تعاریف مختلفی شده است که فریمن آنها رابه چهاردسته تقسیم کرده است: